Vyhledávali jste výrobce 2theta a zde jsou výsledky vyhledávání. Od značky 2theta máme 16 výrobků v databázi a prohlédnout si je můžete níže. Podívejte se na všechny produkty od 2theta.
Počet výsledků od značky 2theta: 16
Vzorkováním všechno začíná a pokud se neudělá správně, další postup (úprava vzorku, analýza, interpretace výsledků) ztrácí smysl. I proto jsme se rozhodli vytvořit ucelený komplet knih o vzorkování. První kniha Vzorkování I – obecné zásady vyšla v roce 2010. Obsahuje vše obecné o vzorkování a také popisy a vyobrazení nejběžnějších strojů a nástrojů pro odběr a úpravu vzorků. Obecné zásady se tolik...
Výzkumná činnost autora je zaměřena na separační analytické metody, obzvláště plynovou chromatografii a automatizaci a využití numerických řešení pro adaptivní instrumentaci.
Financování výzkumných, kontrolních a provozních laboratoří a to jak kapitálových společností, tak výzkumných organizací financovaných převážně z veřejných prostředků, není snadné. Cílem kurzu je nabídnout vedoucím výzkumných projektů, pracovních skupin, laboratoří a firemních sekcí nepřesahujících 25 pracovníků a vedených jako samostatné nákladové středisko, informace a nástroje k získání veřejných...
Cílem odborné knihy je vysvětlit význam a činnosti vybraných organizačních složek hotelového managementu a managementu cestovního ruchu, procesní vazby mezi nimi a seznámit odbornou veřejnost s aktuálními trendy, úspěšnými manažerskými technikami, ale i základními principy fungování hotelu a cestovní kanceláře. Dále si autoři kladou za cíl přispět k předání specifických profesních znalostí odborníkům, kteří...
Nakladatelství Ing. Václav Helán – 2 THETA právě vydalo knihu světově známého slovenského vědce Prof. Ing. Eduarda Plška, DrSc. Kniha se vymyká běžným učebnicím nebo monografiím – vyznačuje se filosofickým nadhledem, současně však prezentuje rozsáhlé praktické zkušenosti autora.
Vzorkování stojí na začátku analytického procesu a pokud se neudělá správně, další postup (úprava vzorku, analýza, interpretace výsledků) ztrácí smysl. I proto jsme se rozhodli vytvořit ucelený komplet knih o vzorkování. První kniha Vzorkování I – obecné zásady vyšla v roce 2010. Obsahuje základní informace o vzorkování, použití statistiky, tvorbu norem a práci s nimi a také popisy a vyobrazení nejběžnějších...
Obsah této knihy je zaměřen na vývoj, základy a současné trendy v gastronomii. Vhodným způsobem jsou uvedeny vybrané potravinářské komodity, popsány stravovací návyky mladistvých, bezpečnost potravin v gastronomii, způsoby dopravy související s gastronomií, hotelnictvím a cestovním ruchem a nakonec využití statistických metod v gastronomii. Kniha obsahuje kapitolu 10 Bezpečnosť potravín v gastronómii od slovenského...
Hlavním cílem předkládané publikace je vysvětlit vzájemné vztahy pokrmu a vína. Co víno do gastronomie přináší, jak se vzájemně spojují po stránce biologické i kulturní. Publikace je koncipována jako učebnice pro vysoké i střední školy a má usnadňovat absolventům vstup do praxe, enologické a gastronomické a nově se vytvářející specializace enogastronoma.
Kniha, která navazuje na dvě předchozí vydání v polském jazyce, je napsána v angličtině. Přehlednou formou je zde popsána historie prvku, jeho výskyt a výroba, fyzikálně chemické vlastnosti, sloučeniny, které tvoří, biologické vlastnosti atd. a také možnosti stanovení různými analytickými metodami. (Podrobněji uvádíme ve vedlejším anglickém textu). Součástí knihy jsou tabulky prvků sestavené podle určitých...
Vzorkováním všechno začíná a pokud se neudělá správně, další postup (úprava vzorku, analýza, interpretace výsledků) ztrácí smysl. I proto jsme se rozhodli vytvořit ucelený komplet knih o vzorkování. První kniha Vzorkování I – obecné zásady vyšla v roce 2010. Obsahuje vše obecné o vzorkování a také popisy a vyobrazení nejběžnějších strojů a nástrojů pro odběr a úpravu vzorků. Obecné zásady se tolik...
Hlavním cílem knihy je osvětlit vznik hlavních reaktivních kyslíkových a dusíkových radikálů a malých reaktivních molekul (Reactive Oxygen Species - ROS a Reactive Nitrogen Species - RNS), ze kterých mohou radikály snadno vzniknout v průběhu biochemických reakcí v živých organismech, a jejich vztah k závažným tzv. degenerativním onemocněním a jiným zdravotním problémům, vedoucím ke zkrácení doby života. Za standardních...
Předkládáme Vám knihu popisující zážitky vodácké party od studentských časů v 70. letech po dnešek. Knížka může sloužit jako „cestopis“ po českých a evropských řekách, ale bude úplně stačit, když Vás pobaví a zaujmou Vás fotky, někdy až historické.
Kniha obsahuje co nejširší přehled analýzy anorganických látek od teoretických základů, přes instrumentaci k metodice a příkladům použití. Zabývá se možnostmi jednotlivých metod k ohledům na skupenství a konzistenci vzorků, analýzy v objemu nebo z povrchu, analýzy prvkové, speciační, strukturní. U zmiňovaných metod uvádí také jejich rychlost a množství prováděné nejen v laboratoři, ale i v terénu nebo výrobním...
Kniha obsahuje co nejširší přehled metod organické analýzy včetně nejnovějších poznatlů, od teoretických základů, přes instrumentaci k aplikacím a příkladům použití v praxi. Analytikům prohloubí jejich znalosti používaných metod a vedoucím pracovníkům poskytne podklady pro řešení úkolů jejich laboratoře. Je určena také pro studenty a vyučující z univerzit a vědecké pracovníky. Bude používána jako učebnice...