• Pravidelně aktualizujeme ceny zboží!

Články

Nejlepší karetní hry

Nejlepší karetní hry

Karetní hry jsou pořád oblíbené. Jsou to skvělé způsoby, jak se zabavit s rodinou nebo s přáteli. Existuje mnoho různých her, ale některé jsou klasiky, které si užijete. Zde je seznam nejlepších karetních her, které byste měli vyzkoušet.

 

Žolík

Žolík nebo-li Rummy je oblíbená karetní hra se žolíkovými kartami. Má hra žolík pravidla vykládání? Ano, má a jsou jednoduchá, níže uvádíme seznam pravidel hry žolík

 

1. Každý hráč dostane 5 karet. 

2. Na začátku hry je jeden žolík na stole. 

3. Na tahu je hráč, který má nejvyšší kartu a jeho cílem je získat žolíka. 

4. Karty na stole mohou být použity pouze ve dvojicích, které se shodují po hodnotě (např. dvě královny nebo dvě desítky). 

5. Pokud hráč není schopen dát dvojici, může odebrat jednu kartu z talonu. 

6. Pokud hráč má jednu kartu a jeho cílem je získat žolíka, může dát svou kartu přímo na žolíka. 

7. Hra končí, když se hráči zbaví všech karet. 

8. Hráč, který má žolíka na konci hry, vyhrává.

 

Solitaire Pasiáns

Solitaire Pasiáns je karetní hra kterou si můžete zahrát jak s reálnými kartami, tak třeba na počítači či mobilním telefonu. A jaká má pasiáns pravidla?

 

Pravidla hry Pasiáns Solitaire jsou jednoduchá. Cílem hry je vyprázdnit celou kartovou oblast. Kartovou oblast tvoří 7 sloupců, ve kterých jsou každý na začátku hry rozloženy karty od Krále do Esa. Kartu lze přesouvat mezi sloupci, pokud její hodnota je o 1 větší nebo menší než karta, na kterou ji přesouváte. Například, Žolíka (Jokera) lze přesouvat na Dámu nebo na Desítku. Barva karty v základní verzi hry není brána v úvahu, nicméně jsou i složitější verze hry kde se berou v potaz 2 nebo všechny 4 barvy karet ke kterým potřebujete poskládat řadu od Krále po eso.. Karty lze také přesouvat mezi jednotlivými balíčky. Můžete také libovolně prohazovat karty v jednotlivých balíčcích. Cílem hry je vyprázdnit všechny sloupce, aniž byste se ocitli v situaci, kdy byste nemohli přesunout žádnou kartu.

 

Vladimír Pilný

2 příspěvky Od 2022

Ahoj, jsem zkušený bloger s přesahem do tvorby webů. Rád Vám poradím s výběrem produktů z našeho webu. Pokud něco potřebujete, tak mě prosím kontaktujte.

Přidejte komentář

Komentáře