• Pravidelně aktualizujeme ceny zboží!

Články

Menstruační pohárky a kalíšky

Menstruační pohárky a kalíšky

Menstruační kalíšky jsou moderním a ekologickým způsobem ochrany během Vašich dnů. Jedná se o výrobek z měkkého lékařského silikonu, který se zavádí stejně jako tampóny. Menstruační krev však neabsorbuje, ale sbírá. Po 4 až 8 hodinách pak stačí pohárek vylít, omýt a je připraven k dalšímu použití. Při správné péči Vám menstruační kalíšky vydrží zhruba 10 let.

Menstruační kalíšky lze bezpečně používat při jakékoliv denní aktivitě. Objem pohárku je 30 ml, což představuje zhruba třetinu krve v jedné periodě. Pohárek tak pojme více tekutiny než tampón nebo vložka a nemusíte na jeho vyprázdnění tak často myslet. Spolehlivě Vás ochrání i po celou noc.

První menstruační pohárky spatřily světlo světa už ve 30. letech minulého století. V té době však výrobek velký ohlas nevyvolal. Převážně proto, že ženy si v té době vůbec nedovedly představit, že by se při menstruaci měly dotknout svých intimních míst. Mnohem větší úspěch proto zaznamenaly tampóny, které byly z počátku vybaveny aplikátorem. Dnes již ženy nemají se zaváděním tampónů bez aplikátorů žádný problém, musely si na to však postupně zvyknout.

V 80. letech tak mohly být v západní Evropě znovuobjeveny menstruační kalíšky, protože ženy už na ně byly připraveny. Jejich popularita roste čím dál více, přestože v Česku je představa opakovaného použití menstruační pomůcky stále trochu tabu. České ženy jsou tak ve stejné situaci jako při nástupu tampónů. Mají před sebou výrobek, který bude za několik let stejně běžný jako jsou dnes tampóny či vložky, nicméně stále bojují s předsudky.

S menstruačním kalíškem ušetříte

Jeden menstruační kalíšek vydrží roky a přitom stojí stejně, jako utratí průměrná žena za běžné menstruační pomůcky za tři měsíce.

 

Menstruační kalíšky jsou pohodlné

Menstruační kalíšky pojmou nejméně třikrát tolik tekutiny jako tampony, nabízí proto déletrvající ochranu během silnějšího krvácení. Lékařský silikon, ze kterého jsou vyrobené, navíc nevysušuje sliznici, takže se nemusíte bát jakéhokoliv pocitu nepohodlí.

Zapomeňte na trapasy spojené s vysypanými tampony v kabelce nebo náhradní vložkou připravenou v zadní kapse kalhot. Menstruační pohárky jsou naprosto diskrétní, během svých dnů nepotřebujete žádné náhradní pomůcky. Stačí je jen kdykoliv a kdekoliv vyndat, omýt vodou a znovu zavést.

 

Menstruační pohárky jsou ekologické

Každá žena spotřebuje během jednoho menstruačního cyklu v průměru 22 tampónů nebo vložek. Za celý život je to potom 11 000 jednorázových hygienických potřeb. Všechny použité tampony nebo vložky končí na skládkách a stávají se podobně jako dětské pleny celosvětovým problémem. Menstruační kalíšek Vám vydrží zhruba 10 let a Vy tak máte příležitost podílet se na očištění naší planety od zbytečného odpadu.

Vladimír Pilný

2 příspěvky Od 2022

Ahoj, jsem zkušený bloger s přesahem do tvorby webů. Rád Vám poradím s výběrem produktů z našeho webu. Pokud něco potřebujete, tak mě prosím kontaktujte.

Přidejte komentář

Komentáře